Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a29cb93b20d536de2f409980311ac86, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuore ennuste: Pääsiäisenä on kaksi päivää, kun mittari voi ylittää 10 astetta – Uutisalue

Tuore ennuste: Pääsiäisenä on kaksi päivää, kun mittari voi ylittää 10 astetta

Pääsiäisen menoliikenteeseen on luvassa pääosin kuivaa ja poutaista säätä, mutta paluuliikenteessä meteorologi kehottaa varautumaan sateisiin.

Pääsiäisen sää vaikuttaa tämän hetkisten ennusteiden perusteella vaihtelevalta. Luvassa on niin poutaa ja auringonpaistetta, mutta myös lumi- ja vesisateita.

Viikonlopun ja maanantain osalta sääennusteeseen liittyy vielä paljon epävarmuutta.

– Lauantain ennuste on vielä aika levällään, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eveliina Tuovinen kertoo.

Perjantai alkaa sateisena Etelä-Suomessa, pohjoisessa sen sijaan on poutaista. Päivän aikana matalapaine liikkuu etelästä pohjoiseen ja vie sateita mukanaan myös pohjoiseen.

– Etelässä sateet tulevat vetenä ja esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan alueella lumena.

– Etelässä lämpötilat ovat laajalti noin kolmesta seitsemään plusasteeseen, Tuovinen ennustaa.

Pohjoisessa lämpötilat pysyttelevät perjantaina nollan tuntumassa.

Lauantaina Etelä-Suomessa voi olla Tuovisen mukaan noin viidestä kahdeksaan astetta lämmintä. Lämpötilat voivat kohota kahdeksaan asteeseen siinä tapauksessa, jos pilvipeite rakoilee.

Näin kauniisti aurinko paistoi Helsingissä 8. huhtikuuta 2023. Auringosta päästäneen nauttimaan myös pääsiäisenä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pohjoiseen voi olla luvassa lauantaille muutaman asteen pikkupakkasia.

Sunnuntain ja maanantain aikana lämpötilat voivat kivuta jopa kymmeneen plusasteeseen maan eteläosissa. Tuovinen kuitenkin muistuttaa, että jos sateet yllättävät, laskevat ne lämpötiloja.

Pääsiäisen menoliikenteessä Tuovinen kehottaa varautumaan siihen, että Lapissa voi paikoitellen tulla lumisateita ja olla kelivaroituksia voimassa.

– Torstaina on pääosin hyvä ajokeli. Etelässä pitäisi olla kaunis ja lämmin sää ja kuivat tienpinnat Lappiin asti, Tuovinen sanoo.

Maanantaina pääsiäisen vietosta palaavien kannattaa varautua siihen, että luvassa voi olla sateita ja pitkä ajomatka voi sen vuoksi käydä raskaaksi. Todennäköisin sadealue liikkuu Tuovisen mukaan maan etelä- ja keskiosien yllä.

Source Link is.fi