Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81b40a232228cdab16f1815860fbc43e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USU: Oikeuskansleri ei ryhdy toimiin THL:n pääjohtajan kelpoisuusvaatimusasiassa – Uutisalue

USU: Oikeuskansleri ei ryhdy toimiin THL:n pääjohtajan kelpoisuusvaatimusasiassa

Oikeuskansleri päätyi toteamaan, ettei ole aihetta epäillä STM:n antaneen valtioneuvostolle virheellisiä tai puutteellisia tietoja päätöstä varten.

Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Oikeuskanslerin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ei antanut valtioneuvostolle väärää tietoa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) pääjohtajan kelpoisuusvaatimusasiassa. Ratkaisusta kertoi Uutissuomalainen (USU) torstaina.

Ratkaisu perustuu STM:n antamaan selvitykseen ja THL:ltä pyydettyyn lausuntoon.

Tutkinnan taustalla oli toimitusministeristön viime toukokuussa tekemä päätös, jonka mukaan THL:n pääjohtajalta ei enää jatkossa edellytetä tohtorin tutkintoa.

Asetusta koskevan muistion mukaan asetusehdotus oli valmisteltu STM:ssä yhteis­työssä THL:n kanssa ja laitoksen kerrottiin puoltavan muutosehdotusta.

Päätöksen jälkeen kuitenkin uutisoitiin, ettei ministeriö ollut pyytänyt THL:n lausuntoa eikä THL puoltanut kelpoisuusvaatimusten muutosta. Siksi oikeuskansleri päätti tutkia, oliko valtioneuvostolle annettu asetuksen esittelyssä oikeat ja riittävät tiedot.

Oikeuskansleri päätyi toteamaan, ettei ole aihetta epäillä STM:n antaneen valtio­neuvostolle virheellisiä tai puutteellisia tietoja päätöstä varten. Näin ollen oikeuskansleri ei ryhdy asiassa jatkotoimenpiteisiin.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi