Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_aadfcb1154f7f9ec6913e776fcf03694, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Varoitus voimakkaasta uv-säteilystä eteläiseen Suomeen – Uutisalue

Varoitus voimakkaasta uv-säteilystä eteläiseen Suomeen

Lauantaina säteily kipuaa Länsi-Suomen ja osittain Kaakkois- ja Keski-Suomen alueille asti.

Uv-säteily on voimakasta, kun uv-indeksi saavuttaa lukeman kuusi. Tällöin suojaamaton iho palaa helposti auringossa.

Ilmatieteen laitoksen tutkija Anu Heikkilä kertoo tiedotteessa, että säteilyltä kannattaa suojautua, kun uv-indeksin lukema on suurempi kuin kolme. Suojautua voi vaatetuksella, varjoon hakeutumisella sekä aurinkovoiteen käytöllä.

Heikkilä muistuttaa, että vain paksu ja yhtenevä pilvipeite vaimentaa säteilyä merkittävästi, kun taas ohuet yläpilvet eivät juuri lainkaan. Tuuli voi tuntua viileältä, mutta se ei suojaa säteilyltä.

Uv-säteilyä tulisi välttää, sillä toistuva palaminen, suuret kerta-altistukset ja elämän aikana iholle kertynyt säteily kasvattavat riskiä sairastua ihosyöpiin.

Tilastollisesti vuoden ensimmäiset voimakkaan uv-säteilyn päivät ajoittuvat Suomessa juhannusta edeltäville kahdelle viikolle.

Source Link is.fi