Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_208fed64dbaceb09ca85c2c5f6792700, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Voiko lasta hoitaa päiväkodissa työntekijä, jonka äidinkieli ei ole suomi? Kerro meille kokemuksesi – Uutisalue

Voiko lasta hoitaa päiväkodissa työntekijä, jonka äidinkieli ei ole suomi? Kerro meille kokemuksesi

Päiväkodeissa työskentelee yhä useammin ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä tai sijaisia. Päiväkodeissa ja kouluissa pitäisi kuitenkin selvitä suomen tai ruotsin kielellä.

Poika kiipeilee kiipeilytelineessä.

Pääsyvaatimuksena lastenhoitajan työhön on sellainen suomen- tai ruotsinkielen taito, jolla arki sujuu lasten kanssa. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Työvoimapulasta pitkään kärsineellä varhaiskasvatusalalla työskentelee yhä enemmän lastenhoitajia, joiden äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi, kerrotaan pääkaupunkiseudulle työntekijöitä välittävästä henkilöstöpalveluyhtiö Seuresta.

Pääsyvaatimuksena on kuitenkin se, että suomen tai ruotsin kielellä selviää arjen työssä.

Millaisia kokemuksia sinulla on lapsesi hoitajista tai esimerkiksi koulunkäynnin ohjaajista, joiden äidinkieli on jokin muu kuin lapsen oma äidinkieli?

Oletko itse varhaiskasvatuksen ammattilainen? Millaisia kokemuksia sinulla on työyhteisössä ulkomaalaistaustaisista työntekijöistä tai työskenteletkö itse lasten parissa ja onko äidinkielesi jokin muu kuin suomi tai ruotsi?

Vastaa alla olevaan lomakkeen kysymyksiin. Teemme aiheesta juttua. Vastauksia käytetään luottamuksellisesti vain journalistisiin tarkoituksiin.

Source Link yle.fi